Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Op werkdagen voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis Log in en spaar op al je aankopen
Categorieën

Kunststof hockeysticks

61 Producten gevonden
Filteren
Filteren
61 Producten gevonden | Naar boven

Kunststof Hockeysticks

De hockeystick is natuurlijk het belangrijkste onderdeel van de outfit van een hockeyer. Het type stick dat jij nodig hebt is geheel afhankelijk van de manier waarop jij speelt en je niveau. Zo worden junior sticks vaak van hout gemaakt, omdat dit beter meegeeft dan kunststof. De verschillende soorten kunststof en het verschil in eigenschappen tussen deze kunststoffen bepalen de samenstelling van een stick. Sticks die volledig van carbon gemaakt zijn zullen stijver aanvoelen dan sticks die gemaakt zijn van een combinatie van carbon, glasvezel en aramide.

Is een hockeystick van kunststof of hout het meest geschikt voor mij?

De keuze tussen hout en kunststof is geheel afhankelijk van het spel dat jij graag speelt en de vaardigheden die jij hebt. Houten sticks staan erom bekend dat deze een stuk flexibeler zijn, waardoor minder techniek nodig is om ballen goed stil te kunnen leggen. Dit heeft als nadeel dat minder kracht aan ballen meegegeven kan worden en het spel minder precies wordt. Hout zal daarom veel gebruikt worden door beginners, omdat er minder techniek van je gevraagd wordt om ermee om te kunnen gaan. Hockeysticks met een hoog carbonpercentage zijn stijver dan andere, waardoor meer techniek wordt vereist voor goede controle en passing. Het voordeel van stijvere sticks is dat er veel meer kracht gezet kan worden en de precisie hoger is. Dit komt doordat je door de stijfheid door ballen heen kan slaan, omdat de stick niet meegeeft. Voor allrounders wordt een stick met een gemiddeld carbon gehalte geadviseerd. De combinatie van glasvezel, carbon en aramide zorgt voor een combinatie van flexibiliteit en stijfheid.

Hockeystick maat bepalen

Het kiezen van de juiste stickmaat is cruciaal voor het niveau van jouw spel. De ideale stickmaat meet jij als volgt op: meet de afstand vanaf je heupbot tot aan de grond. Het aantal gemeten centimeters kan je delen door 2,54, op die manier heb jij de ideale stickmaat in inches. Het spelen met een te grote stick kan ervoor zorgen dat je moet overcompenseren, waardoor je techniek eronder zal lijden. Als je stick te klein is zal je te weinig kracht kunnen zetten en haal je niet het maximale uit jouw spel.