Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Op werkdagen voor 16.00 besteld, de volgende dag in huis Log in en spaar op al je aankopen
Categorieën
Terug naar overzicht

Zo zorg je voor warme handen op wintersport

woensdag, 08 januari 2020

Tijdens de wintersport is er niets vervelender dan koude handen hebben. Dit is wel het laatste wat je wil als je aan het genieten ben van je dag op de piste. Wij willen jullie graag wat tips geven, hoe je op een gemakkelijke manier ervoor kan zorgen dat je handen warm blijven.

TIP 1
Bij het dragen van skikleding draag je altijd verschillende lagen. Dit zorgt ervoor dat je extra goed ‘geïsoleerd’ blijft. Door dit toe te passen bij je handschoenen krijg je hetzelfde effect bij je handen. Wil je echt geen koude handen meer op wintersport? Draag dan een onderhandschoen, op deze manier zorg je voor lucht tussen de handschoenen in die opwarmt.

TIP 2
Koop Gore-Tex handschoenen! Dit zijn namelijk handschoenen die volledig water- en winddicht zijn, maar toch blijven ademen. Bekijk bijvoorbeeld deze Gore-Tex handschoenen van Burton of Reusch. Van alle Burton Gore-Tex handschoenen is de binnenvoering ook nog eens uitneembaar. Na de wintersport kunnen deze dus gewoon gewassen worden, wat wel zo hygiënisch is als je de hele week warme handen heb gehad. 😉

TIP 3
Zorg ervoor dat jouw handschoenen of wanten niet te strak zitten. Als ze te strak zitten wordt de doorbloeding belemmerd, waardoor je dus koude handen krijgt. Daarnaast moeten jouw handschoenen of wanten ook niet te ruim zitten, hierdoor geeft het geen isolerend effect.

TIP 4
Heb je echt altijd koude handen? Kies dan voor wanten! Wij hebben wanten van bijvoorbeeld Hestra, Dakine, Burton of Sinner. Wanten zijn over het algemeen warmer, alle vingers zitten namelijk bij elkaar in een deel. Op deze manier houdt de hele hand zichzelf warm. Het enige nadeel is dat de want niet altijd even praktisch is. Als je een foto wil maken bij een mooi uitzichtpunt, moet je de want helemaal uittrekken. Daarom is het verstandig om een dunne onderhandschoen te gebruiken. Deze dunne onderhandschoentjes weren de ergste kou.

TIP 5
Blijf goed drinken! We hebben het dan niet over alcoholische drankjes. Alcohol tijdens het skiën heeft juist een negatief effect, hierdoor koel je juist af. Glühwein en bier zijn dus voor na het skiën. 😉 Om voor een goede bloeddoorstroming te zorgen moet je voldoende blijven drinken. Neem bijvoorbeeld een flesje water mee de berg op en drink elke keer wat als je in een skilift bent. Wat ook fijn is, is een thermoskan, hierin kan je warme thee meenemen of ervoor zorgen dat je water niet ijskoud wordt.