Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Levering binnen 1-2 werkdagen Log in en spaar op al je aankopen
Categorieën
Terug naar overzicht

STAY HOME, STAY FIT

vrijdag, 20 maart 2020

Het corona virus heeft inmiddels al de regie in Nederland en dit zijn volgens het kabinet nog niet de laatste maatregelen. Voor de sporters onder ons was het al erg teleurstellend dat de meeste sportverenigingen niet meer open gingen in verband met dit virus. Begrijpelijk maar waar, de sportscholen moesten er ook aan geloven. Dat betekent dat je alleen nog maar je eigen sportschool kunt creëren, veilig thuis!

Sporten is en blijft voorlopig een belangrijk aspect voor je immuunsysteem. Wetenschappers willen ons al op het hart drukken dat we echt moeten blijven doorgaan met bewegen. De quarantaine zorgt ervoor dat Nederlanders op de bank blijven zitten. Dit is natuurlijk super zonde, want met wat kleine aankopen kun je al thuis sporten.

Wij gaan ervoor zorgen dat jij blijft bewegen! Met de onderstaande artikelen kun jij al een thuis gym creëren en voorkom je dat je op de bank blijft hangen. Wil je echt een summerbody creëren, zonder sportschool de komende tijd? Dan kun je de oefeningen met zwaardere gewichten doen of vaker herhalen.


Fitnessmat
Dit product is essentieel bij bijna elke thuis oefening. Het zorgt ervoor dat je niet met je lichaam op de harde vloer ligt en daarnaast kun je ook niet wegslippen. Voor elke stilstaande oefening is het fijn om een fitnessmat te gebruiken. Wij bieden fitnessmatten in verschillende prijscategorieën aan. Er zit voor ieders budget wat bij.

Gewichten
Veel oefeningen zijn efficiënter met gewichten, hiermee zorg je voor een snellere spieropbouw. Squats kun je bijvoorbeeld beoefenen met één gewicht die je met beide handen vast houdt en voor je laat rusten. Bijna elke oefening kun je uitvoeren met twee gewichten in je handen. Hierin heb je zelf de keuze met welk gewicht je dit doet. Let goed op wat je aan kunt en dat je niet boven je macht gaat trainen. De kracht van herhaling is zeer belangrijk om fit te blijven. Als jij een te zwaar gewicht hebt kun je het meestal niet voldoende blijven herhalen.


Fitnessbanden
Naast gewichten kun je ook aan de slag gaan met fitnessbanden. Fitnessbanden geven een weerstand waarmee je verschillende oefeningen kunt uitvoeren. Met deze elastische banden train je verschillende spiergroepen waaronder je benen, billen en zelfs je armen.

DE CHALLENGE

Voor degene die teamsport gewend zijn is thuis sporten natuurlijk extra lastig. Thuis is er namelijk geen coach die jou kunt motiveren om door te gaan of om een stapje hoger te gaan. Wij begrijpen dat het voor iedereen een uitdaging is om thuis te gaan sporten. Je moet er écht tijd voor vrij willen maken. Om deze reden gaan wij met team Twinsport een thuissportchallenge met jou aan! Wij willen jou uitdagen om thuis te blijven sporten! Volg de nieuwe oefening op ons Instagram kanaal en deel jouw uitvoering met ons in je story!

Vergeet vooral niet @intersporttwinsport te taggen! 😉