Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Levertijd 1-3 werkdagen
Log in en spaar op al je aankopen
Categorieën
Terug naar overzicht

Leukste wandelroutes van Nederland!

woensdag, 02 december 2020

Voor de wandelaars onder ons zijn er een aantal gave wandelroutes in ons eigen kikkerlandje. In elke provincie is wel een prachtige route te vinden. Onderstaande vinden wij het leukst! Mocht je nu zelf een mooie route weten? Laat het ons dan weten. 😊 Als je gaat wandelen heb je natuurlijk ook een goede uitrusting nodig, alles hierover vind je in deze blog!

Schoorlse Duinen
De provincie Noord-Holland staat bekend om haar prachtige duinen. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de Schoorlse Duinen. De Schoorlse Duinen staan niet alleen bekend om hun uitgestrekte duinen en heidevelden, maar ook om het grote aantal zandhagedissen dat zich hier bevindt. Deze zijn niet zo gemakkelijk te spotten. Ze verstoppen zich graag voor de bezoekers. In de winter bevinden de beestjes zich in een winterslaap, maar in het voorjaar en de zomer zijn ze een stuk actiever. Loop dan stilletjes rond en focus je op de open plekken. Daar warmen de zandhagedissen zich graag op in de ochtendzon.

Route informatie:
Lengte: ca. 12 km
Duur: ca. 2 uur en 30 minuten


Paarse pracht
In de parel van het zuiden vind je de Paarse pracht. Die parel is natuurlijk de provincie Limburg. De Paarse pracht wordt zo genoemd, omdat je je rond augustus door een paarse explosie kunt wanen. Dit heuvelachtige gebied is rijk aan schilderachtige uitkijkpunten en levendige beekjes. Neem in deze tijd een flesje water mee en wat eten, het gebied is perfect voor een gezellige picknick.

Route informatie:
Lengte: ca. 15 km
Duur: ca. 4 uur


Wandel door de geschiedenis van Drenthe
Ben jij ook zo benieuwd naar de geschiedenis van Drenthe? Langs deze wandelroute zijn verschillende monumenten, ruïnes, grafheuvels en hunebedden te vinden. Met deze route ga je eeuwen terug in de tijd en zul je van dichtbij meemaken hoe onze voorouders hebben geleefd. Deze groene, bosrijke omgeving is zeker een aanrader voor de liefhebbers van natuur!

Route informatie:
Lengte: ca. 13 km
Duur: ca. 3 uur


Appingedam
Wandel jij liever door een sfeervolle stad dan door de natuur? Appingedam wordt ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. Nauwe straatjes, smalle bruggetjes en prachtige monumentale panden zorgen voor een prachtige route door het altijd gezellige Groningen. Deze route is in ongeveer een uurtje gewandeld. 

Route informatie:
Lengte: ca. 3 km
Duur: ca. 1 uur


Waterstad in de groei
Heb jij de herkenbare gele kubuswoningen al eens gespot? Deze wandelroute door Rotterdam brengt jou bij alle highlights van Rotterdam. De Rotterdamse haven is de grootste haven van Europa. Naast de havens hebben ze in Rotterdam ook karakteristieke gebouwen en hoge wolkenkrabbers. Rotterdam blijft zich ontwikkelen en zal nooit klaar zijn met groeien. Wandel vanaf de rivieren lekker richting het centrum. De veelzijdigheid van Rotterdam is zo uniek dat je deze wandelroute echt niet aan je voorbij wilt laten gaan. Daarbij is Rotterdam makkelijk te bereiken door middel van de trein. Voor deze route stap je uit bij Rotterdam Blaak.

Route informatie:
Lengte: ca. 4 km
Duur: ca. 1 uur

Nederland heeft voor iedereen wel een perfecte wandelroute. Voor de fanatiekelingen, maar natuurlijk ook voor de beginners die ontspannen willen wandelen. Leuk is dat je jouw wandelroute makkelijk kunt combineren met een gezellige picknick.

Uitrusting
In Nederland is een wandelschoen in categorie A vaak voldoende. Ben jij van plan om door de bossen te gaan wandelen en hierbij op oneffen ondergronden te wandelen? Dan is een wandelschoen in de categorie A/B aan te raden. Het verschil in deze twee categorieën is de hoogte van de schoen bij de enkel. De lage wandelschoen valt in categorie A en de middelhoge wandelschoen behoort tot categorie A/B . Verder is het handig om een Gore-Tex techniek in jouw schoen te hebben. Dit zorgt ervoor dat je bij nat weer geen natte voeten krijgt. Check onze wandelschoenen collectie hier.