Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Op werkdagen vóór 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden!

Log in en spaar op al je aankopen
Categorieën

Hardloopschoenen

223 Producten gevonden
Filteren
Filteren
223 Producten gevonden | Naar boven
  • van 10

Hardloopschoenen kopen

Het kopen van de juiste hardloopschoenen is belangrijk voor het comfort, het plezier en je gezondheid. Verkeerde hardloopschoenen kunnen leiden tot blessures tijdens het lopen. Dit maakt het extra belangrijk om de juiste schoenen te kopen. Bij Intersport Twinsport zijn hardloopschoenen voor dames en heren te koop van bekende merken als Nike, Asics, New Balance, Brooks en anderen.

Advies en tips voor hardloopschoenen

Waar moet je op letten bij het kopen van hardloopschoenen? Let in eerste instantie op dat je genoeg ruimte hebt in je schoen, je voeten zetten uit tijdens het rennen dus voldoende ruimte is noodzakelijk. De juiste maat heb je te pakken wanneer jij in de schoen zit en tussen de neus en je grote teen je vinger kunt drukken. Het volgende waar jij op moet letten is de pronatie.

Pronatie

Pronatie heeft te maken met de kanteling die je voet heeft tijdens het lopen en rennen. Wijzen jouw enkels verder naar binnen dan is er sprake van overpronatie, wijzen deze naar buiten dan is er sprake van onderpronatie. Mensen met een neutrale pronatie zetten recht af en hebben enkels die rechts staan. Om erachter te komen wat jouw pronatie is kan je langsgaan in één van onze winkels voor advies op maat.

Demping

Demping is een belangrijk punt. De demping die jij nodig hebt in jouw schoenen is afhankelijk van de ondergrond waarop jij loopt en of je van plan bent de schoen voor wedstrijden of training te gebruiken. Loop jij vaak in de bossen, dan heb jij minder demping nodig omdat de ondergrond zachter is. Als je vaker op asfalt loopt zal je meer demping nodig hebben. Tijdens wedstrijden zal je vaak lichtere schoenen met minder demping dragen, omdat dit jouw snelheid ten goede komt.

Hardloopschoenen laten aanmeten

In de winkels van Intersport Twinsport is het mogelijk om een zogeheten ‘Fit for Feet’-scan te maken. Deze scan analyseert de vorm van jouw voet en de medewerkers van de winkel kunnen jou hierdoor voorzien van een kundig advies. Op deze manier zal jij de juiste hardloopschoen aangemeten krijgen. Jouw hardloopschoenen kan je ook gemakkelijk en snel online bestellen bij Intersport Twinsport. Als jij zeker bent van je merk, model en maat, is het nog gemakkelijker om online je bestelling te plaatsen.